بنیاد پژوهش آلمان (DFG) با بیش از ۸۰ سال سابقه بزرگترین موسسه غیر دولتی حامی پژوهش در این کشور است. رسالت اصلی این بنیاد فراهم آوردن حمایت های پایدار از پژوهشگران جوان, میان رشته ای سازی علوم و تسهیل در برقراری ارتباط میان رشته های مختلف پژوهشی است. اعضای DFG را دانشگاه ها، موسسات پژوهشی غیردانشگاهی، انجمن های علمی و فرهنگستان های علوم تشکیل داده و عمده حمایت های مالی از این بنیاد توسط دولت فدرال آلمان انجام می شود. بنیاد پژوهش آلمان در سال ۲۰۱۴ از بیش از ۳۰۰۰۰ پروژه تحقیقاتی با بودجه ۸/۲ میلیارد یورو حمایت کرده و سالانه با بیش از ۱۰۰۰۰ داور علمی همکاری دارد. DFG به منظور انجام بهترین داوری ها فرآیندی را برای تصویب پروپوزال تعیین نموده است که شامل مراحل ذیل می شود:
- دریافت پروپوزال
- بررسی ساختاری
- انتخاب گروه داوری
- داوری
- بررسی کیفیت علمی
- بررسی مجدد کیفیت ساختاری
- تصمیم نهایی
- اطلاع رسانی نتیجه به پژوهشگر
الویت در DFG با برنامه های میان رشته ای و همکاری های بین المللی است. برنامه های حمایت مالی این بنیاد همه شاخه های علوم از جمله علوم انسانی را در بر گرفته و از آن جایی که DFG به کاربرد پژوهش های دانش بنیان در کلیه امور اجتماعی علاقه مند است، این موسسه با بخش های مختلف اجتماع از جمله بیمارستان ها، موزه ها، بخش خصوصی، اکادمی های موسیقی و غیره همکاری پژوهشی دارد. شایان ذکر است که DFG از طریق کمیسیون های اجرایی و با چاپ یافته های خود، همواره توصیه هایی را در خصوص سیاست گذاری های علمی و استفاده مناسب از یافته های علمی در جامعه در اختیار عموم قرار می دهد. توجه در DFG بر همکاری های بین المللی به گونه ای است که شامل کلیه برنامه های حمایتی این بنیاد می شود. پژوهشگرانی که تمایل به انجام همکاری بین المللی داشته باشند، می توانند علاوه بر کمک هزینه پژوهشی، کمک هزینه همکاری نیز دریافت نمایند. به طور کلی، در پروژه هایی که با همکاری بین المللی انجام می شوند، مسئولیت به طور مشترک بین پژوهشگران تقسیم شده و جهت پیشبرد کار، پژوهشگر فعال در آلمان با موسسات DFG و پژوهشگر خارجی با موسسه علمی کشور خود که از قبل با DFG قرارداد انجام پژوهش مشترک امضا کرده است در ارتباط خواهد بود.
بر اساس تفاهم نامه همکاری منعقد شده بین صندوق حمایت از پژوهشگران و بنیاد علم آلمان (DFG)، آن دسته از پژوهشگران ایرانی که با همتایان آلمانی خود ارتباط علمی دارند میتوانند با همکاری پژوهشگران آلمانی طرح مشترک تحقیقاتی تعریف نمایند و در صورت تایید و تصویب طرح در کارگروه های صندوق آنرا انجام دهند.
علاوه بر همکاری در زمینه طرحهای تحقیقاتی، مراکز علمی و پژوهشگران ایرانی میتوانند از پژوهشگران آلمانی برای برگزاری کارگاه مشترک نیز دعوت بعمل آورند.
شرایط:
پژوهشگر ایرانی باید عضو هیات علمی یکی از دانشگاهها یا مراکز تحقیقاتی ایران باشد. پیش از ارسال پروپوزال طرح مشترک در قالب همکاری با DFG آلمان، پروپوزال باید توسط همکار مستقر در آلمان به DFG ارسال شود. پروپوزال مشترک توسط DFG به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ارسال میشود، پژوهشگران ایرانی میتوانند پروپوزال خود را از طریق سامانه صندوق جهت داوری ارسال نمایند. پروپوزالهایی که این فرایند را سپری نکرده باشند، مورد داوری قرار نخواهند گرفت.
زمان فراخوان:
جهت تسهیل در انجام طرحهای مشترک و برگزاری کارگاه این فراخوان محدوده زمانی مشخصی ندارد و هر دو سازمان در تمام ایام سال آمادگی دارند تا پیشنهادهای طرح و کارگاه مشترک پژوهشگران ایرانی و آلمانی را دریافت کنند.
برای کسب الاعات بیشتر لطفا به سایت صندوق حمایت از پژوهشگران بخش فراخوان های بین المللی مراجعه فرمایید.
گرنت ها و دستورالعمل آماده سازی پروپوزال DFG برای دریافت حمایت به منظور شروع همکاری های بین المللی را از اینجا دانلود نمایید.