رفتن به محتوای اصلی
x

کارگاه معرفی طرح آموزشی و تبادل دانشگاهی اراسموس پلاس اتحادیه اروپا

  در این کارگاه که توسط مدیریت همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه یزد در تاریخ ۳۱ ام تیرماه ۹۸ برگزار شد، دکتر امین‌الدین حاجی عضو هیات علمی گروه مهندسی نساجی به معرفی طرح اراسموس پلاس پرداخت. دکتر حاجی با اشاره به اینکه برنامه اراسموس پلاس با هدف تامین مالی و حمایت از تحصیلات تکمیلی، آموزش و پژوهش و جوانان و ورزش آغاز به کار کرده است گفت: در این برنامه دو نوع کشور حضور دارند. یکی کشورهای عضو که شامل تمام کشورهای اتحادیه ی اروپا و چند کشور دیگر هستند. و کشورهای همکار که سایر کشورهای دنیا را شامل می شود. ایران نیز از کشورهای همکار و در ناحیه ی ۹ با کشورهای یمن و عراق قرار دارد.

دکتر حاجی افزود: ورود به برنامه های پژوهش بین المللی از جمله اراسموس پلاس به بین المللی شدن، بهبود کیفیت آموزش و پژوهش و ایجاد رقابت در سطح ملی و بین المللی کمک می کند. حضور در چنین برنامه هایی برای دانشجویان خارجی نیز جذاب خواهد بود و به جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه کمک می کند. عضو هیات علمی گروه مهندسی نساجی دانشگاه یزد به اولین قرارداد اراسموس پلاس دانشگاه یزد مابین گروه مهندسی نساجی و دانشگاه Oradea کشور رومانی اشاره کرد و گفت: طی سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در مجموع ۱۰۸ طرح پژوهشی از دانشگاه های ایران در اراسموس پلاس تایید شده و مورد حمایت قرار گرفته است. طی این مدت بر اساس طرح های پژوهشی تعریف شده، ۶۳۵ استاد و دانشجوی ایرانی نیز به دانشگاه های خارجی رفتند و در مقابل ۳۵۳ دانشجوی خارجی نیز به ایران آمده اند.

دکتر حاجی همچنین در خصوص اولویت های مربوط به ایران در پروژه های CBHE، نحوه ی اقدام برای اراسموس پلاس، بخش هایی از برنامه های اراسموس پلاس که برای محققان ایرانی قابل استفاده است و ... پرداخت.

Erasmus

 

  در ادامه این نشست، کارشناس پروژه های مشترک بین‏ المللی دانشگاه علامه طباطبایی تجربه های این دانشگاه در شرکت در طرح های پژوهشی بین المللی به خصوص اراسموس پلاس را به اشتراک گذاشت. سیدعبدالحسین طباطبائی نسب ضعف اطلاع رسانی درباره پروژه های تحقیقاتی بین المللی را یکی از مشکلات دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: بهترین راه برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و اعضای هیات علمی است که دانشگاه علامه گام های مثبتی در این زمینه برداشته است. وی افزود: استادان و پژوهشگران باید به استانداردهای پژوهش بین الملل نزدیک شوند همچنین اهداف خود از پروژه ها را به شکل شفاف مشخص کنند، این موضوع کمک می کند تا بتوانند نکات مهم در پروپوزال نویسی برای طرح های بین المللی را بهتر رعایت کنند. طباطبایی همچنین نکاتی در خصوص نحوه ی پروپوزال نویسی، نکات مهم مدیریت پروژه و طراحی آن، اولویت های برنامه ارسموس پلاس و ... بیان کرد.