دربررسی تغییرات سیگنال درآندومتریوما حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت وارزش اخباری High TI=900 منفی در نمونه بیشتر از سایر نمونه هابود
اندومتریوز آثار منفی بسیاری بر کیفیت زندگی زنان دارد و افزون بر به مخاطره انداختن سلامت فرد و خانواده، تحمیل هزینه های درمان و محدود کردن حضور اجتماعی مبتلایان را به دنبال دارد. کیفیت زندگی مرتبط با سلامت زنان مبتلا به اندومتریوز در مقایسه با زنان غیر مبتلا آسیب دیده و حتی در مقایسه با کیفیت زندگی زنان مبتلا به افسردگی نیز بدتر است. اندومتریوز زندگی جنسی بیماران را نیز متأثر می کند. بسیاری از بیماران به علت شدت درد هنگام نزدیکی از رابطه جنسی پرهیز می کنند که این موضوع می تواند به اختلافات زناشویی بینجامد. دیسپارونی (درد هنگام رابطه جنسی) باعث می شود که تعداد دفعات نزدیکی، میل و برانگیختگی جنسی و رسیدن به اوج لذت جنسی تحت تأثیر قرار گیرد و کاهش اعتماد به نفس و اختلال در روابط بین فردی نیز از پیامدهای آن هستند. همچنین مطالعات اخیر نشان می دهد رضایت جنسی و رضایت شریک جنسی زنان مبتلا به اندومتریوز کمتر از زنان سالم است. با توجه به این مطالب روش های تشخیصی غیرتهاجمی جهت تشخیص آندومتریوز بسیار کمک کننده می باشد.
با توجه به اینکه ام آر آی روش تشخیصی مناسبی برای تشخیص اندومتریوز میباشد در این مطالعه تعیین پترن های تشخیصی اندومتریوز در TI نهای مختلف سکانس TIRM میتواند ارزش تشخیصی MRI را در کنار سایر سکانس ها بیشتر کند و به افتراق از بعضی موارد مشابه مثل کیست موسینوس کمک کند.
با توجه به نتایج این مطالعه پیشنهاد میکنیم مطالعات مشابه با تعداد بیماران بیشتر و جهت بررسی ارزش تشخیصی اندومتریوز در نقاط مختلف بدن انجام شود.
کلیدواژه ها: اندومتریوز | تصویربرداری رزونانس مغناطیسی | اندومتریوما |
گروه های مخاطب: متخصصان و پژوهشگران | سیاستگذاران پژوهشی | سیاستگذاران درمانی
مشخصات طرح مرتبط:
عنوان پروژه: بررسی تغییرات سیگنال در آندومتریوما ی تخمدانی با (time of inversion) TIهای مختلف در MRI لگن بیماران با شک بالینی ابتلا به آندومتریوزیس
مجری اصلی: پروانه لایق | تاریخ اتمام طرح: 1400/8/12 | کد طرح: 980352