مهار رگ زایی با استفاده از آنتی بادی ها در بیماران سرطانی
رگ زایی درمانی میتواند روش کارآمدی برای درمان سرطان محسوب گردد. بدین منظور شناسایی جنبه های مختلف آنزیوژنز ( رگ زایی) در تومور(سرطان) بسیار مهم است. تکوین رگ های عملکردی در درون تومورها برای رشد آن ضروری است، رگ زایی در تومور با میانجیگری مولکول های مختلف القا می شود. تعادل بین عوامل پیش برنده و مهار کننده رگ زایی این فرآیند را به شدت کنترل می کند، این واقعیت منجر به طراحی عوامل درمانی بر علیه رگ زایی در تومور شده است.
در همین راستا دکتر حسن دیانت مقدم ، محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به طرح پژوهشی با عنوان" درمان های مبتنی بر سیستم ایمنی که رگ های تومور را هدف قرار میدهند، چالش ها و فرصت ها" اظهار داشت: مهار رگ زایی یکی از مکانیسم های درمانی است که با استفاده از آنتی بادی ها انجام میشود.
وی افزود: رگ های تومور در مقایسه با رگ های معمولی ساختار یکسانی ندارند و ناهمگن هستند و بهم ریختن سازمان دهی آنها و درمانشان باعث مهار رگ زایی می شود بطوری که اگرچه معمولا در مبتلایان به سرطان با رشد رگ ها مواجه میشویم که منجر به کمبود اکسیژن در بدن شده و برای تزریق داروهای شیمیایی به مبتلایان سرطان به مشکل بر می خوریم در نتیجه شرایط درمان بیماران تسهیل می گردد.
این محقق و پژوهشگر با اشاره به مطالعه مروری غیر نظام مند در این پژوهش اعلام کرد: استفاده از غلظت پایین داروها عامل قطع رگ زایی دائم و برگشت رگ ها به حالت نرمال میشود که هم بتوانیم تا حدودی انژیوژنز را مهار کنیم و هم روند درمان تسهیل شود.
وی همچنین ادامه داد : نرمال زایی رگ ها در ترکیب با ایمنی درمانی نتایج بهتری داشته و در واقع انتی بادی های مهار کننده می تواند همان سلول درمانی باشد که در واقع استفاده از آنتی بادی های که ریز مولکول یا آنتی بادی ها رگ زایی را مهار کنند.
دکتر دیانت مقدم گفت: با نرمال سازی رگ ها قبل از شروع درمان تومور، روند درمان بهتر انجام میشود و ترکیب درمانی بهتری خواهیم داشت.