رفتن به محتوای اصلی
x

کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه دو گوجه

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: طی بررسی 120 مطالعه کوهورت دنیا در ارتباط با نقش گوجه و خطر ابتلا به سرطان نشان داده شده که سطح دریافت رژیمی و غذایی لیکوپن و سطح خونی آن می تواند در دراز مدت در کاهش خطر سرطان نقش داشته باشد. 

به گزارش خبرنگار وبدا، امید صادقی در ارتباط با طرح تحقیقاتی با عنوان " بررسی ارتباط بین مصرف گوجه و مصرف لای کوپن که ماده موثر آن است و سطح خونی لای کوپن با ریسک و خطر ابتلا به سرطان" اظهار داشت: اثرات ضد سرطان گوجه به خاطر لای کوپن است که رنگدانه گوجه محسوب میشود و جزو آنتی اکسیدان ها است . 

وی به اثر پیشگیری و درمان کننده گوجه بر انواع سرطان ها اشاره کرد و افزود: دریافت بالای لای کوپن در مصرف کنندگان نسبت به کسانی که مصرف پایین گوجه دارند، خطر ابتلا به سرطان را کمتر می کند و هر 10 واحد افزایش لای کوپن در بدن ( در قالب مصرف گوجه) میتواند 5 درصد خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. 

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اثرپیشگیری گوجه بر ابتلا به انواع سرطان ، مورد بررسی قرار گرفت که مصرف آن ، خطر سرطان ریه و پروستات را بهتر کاهش می دهد و جنبه پیشگیری از این دو سرطان را دارد. 

وی اثر ضد سرطانی گوجه پخته را بیشتر از خام آن دانست و ادامه داد: مصرف گوجه عامل کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از سرطان می شود. دکتر صادقی گفت: دراین مطالعه صرفا اثر ضد سرطانی گوجه مورد بررسی قرار گرفت که در فاز بعدی مطالعه میشود که آیا اشکال مختلف گوجه مثل سس گوجه ، رب گوجه یا سس کچاب و انواع مختلف محصولات حاصل از گوجه نیز اثر ضد سرطانی دارد؟ 

وی افزود : اثر بخشی مصرف یک تا دو گوجه در روز بر پیشگیری از سرطان در این مطالعه بدست آمده است، ضمنا مصرف زیاد گوجه عوارض خاصی بدنبال ندارد و تنها مصرف بیش از حد آن برای افرادی که مبتلا به بیماریهای خاص مثل رفلاکس معده هستند و عامل ترش کردن معده میشود ، توصیه نمیشود. 

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در عصر حاضر با بروز بالای سرطان مواجهیم بنابراین ارتباط بین دریافت های غذایی و بروز سرطان باید مورد بررسی قرار گیرد .

نوع پژوهش
مصاحبه ترجمان دانش