رفتن به محتوای اصلی
x

تکنسین های سالن ناخن شهر اصفهان در معرض خطر سلامتی پوست ، چشم و ریه

نتایج یک پژوهش با عنوان"ارزیابی خطر سلامتی مواجهه پوستی با فلزات سنگین در تکنسین های سالن ناخن شهر اصفهان " در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان داد که غلظت بالایی از فلزات سمی مانند کادمیوم، کروم، سرب، نیکل و آرسنیک در بسیاری از مارک های لاک ناخن وجود دارد. 

به گزارش واحد ترجمان دانش معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دکتر"زهره محبیان" مجری اصلی طرح در ارتباط با این طرح پژوهشی اظهار داشت: مطالعات اخیر حاکی از وجود نگران کننده فلزات سنگین در لاک های مختلف ناخن است. بیشترین مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی در خاورمیانه متعلق به ایران و عربستان سعودی است و ایران هفتمین مصرف کننده محصولات آرایشی و بهداشتی در رتبه بندی جهانی است. متاسفانه هیچ مطالعه ای در مورد غلظت این فلزات مضر در گرد و غبار لاک ناخن خشک شده حاصل از فرآیند سوهان کاری ناخن انجام نشده است. 

وی بیان داشت: غلظت عناصر سمی در لاک ‌های ناخن ممکن است همیشه از دستور العمل ‌های موجود فراتر نرود، وجود سطوح قابل پیشگیری و احتمال مواجهه مزمن با مخلوط ‌های فلزی نیازمند توجه بیشتری است. 

دکتر محبیان اعلام کرد: نهادهای نظارتی مسئول تضمین ایمنی محصولات آرایشی باید نظارت منظم و دقیقی بر لاک ‌های ناخن به عنوان محصولات زیبایی داشته باشند. اجرای کنترل های مهندسی مانند میزهای با فن رومیزی ضروری است. علاوه بر این، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش نیتریل یکبار مصرف، ماسک تنفسی N95 و اطمینان از آموزش صحیح در مورد شیوه های کار ایمن توصیه می شود. 

وی افزود: با توجه به اینکه شاخص های CR، TCR و HI فراتر از حد مجاز بوده است، توصیه می شود متخصصین ناخن از برندهای معتبر لاک ناخن استفاده کنند. علاوه بر این، این مطالعه بر اهمیت اجرای اقدامات کنترلی برای کاهش مواجهه در سالن‌های ناخن تاکید می‌کند. 

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: اگرچه برخی از سموم فلزی در لوازم آرایشی و زیبایی وجود دارد که می توانند باعث حساسیت و تحریک پوست شوند، اطلاعات در مورد مواجهه پوستی با آنها بسیار اندک است یا در برخی موارد اطلاعاتی در مورد غلظت فلزات سنگین در محصولات آرایشی در بسیاری از نقاط جهان وجود ندارد. سناریوهای مختلفی برای مواجهه با گرد و غبار حاوی فلزات سنگین ناشی از سوهان زدن لاک خشک شده ناخن وجود دارد که احتمالاً روی سطوح یا گرد و غبار داخل خانه جمع می شود. 

وی افزود:  مواد ناشی از سوهان کاری ناخن مانند گرده می توانند روی پوست بنشیند و باعث تحریک پوست شود یا قابل استنشاق باشد. این ترکیبات همچنین می توانند در چشم تکنسین های ناخن رسوب کنند. علاوه بر این، این مواد می توانند از طریق تماس دست به دهان بصورت تصادفی بلعیده شوند. 

دکتر محبیان خاطرنشان کرد: مطالعات اخیر حاکی از وجود نگران کننده فلزات سنگین در لاک های مختلف ناخن است و غلظت بالایی از فلزات سمی مانند کادمیوم، کروم، سرب، نیکل و آرسنیک در بسیاری از مارک های لاک ناخن وجود دارد به طوری که غلظت Ni، Cr و Co بالاتر از حد پیشنهادی آلرژی زا (1 میکروگرم بر گرم) بود، در حالی که Cd و Pb در سطوح کمتر از حد مجاز توصیه شده توسط Health Canada شناسایی شدند. 

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: به طور کلی، توجه نسبتا کمی به مواجهه پوستی با فلزات سنگین سمی و خطرات سلامت مرتبط با آنها در نتیجه استفاده از محصولات آرایشی در مقایسه با مواجهه با فلزات سنگین موجود در غذا، آب، گیاهان دارویی و محیط زیست شده است و ارزیابی خطر غیر سرطانی، سرطانی و حساسیت پوستی فلزات سنگین در لوازم آرایشی  و خطرات سلامت مربوط به سرب، و جیوه در رژ لب و لوازم آرایشی لاک ناخن ارزیابی شد. 

وی ادامه داد: بیشترین مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی در خاورمیانه متعلق به ایران و عربستان سعودی است و ایران هفتمین مصرف کننده محصولات آرایشی و بهداشتی در رتبه بندی جهانی است. با توجه به اینکه عمده برندهای لاک ناخن وارداتی به ایران از کشورهای چین، کره و ترکیه حاوی غلظتهای بالای فلزات سمی است. 

دکتر محبیان گفت: متاسفانه هیچ مطالعه ای در مورد غلظت این فلزات مضر در گرد و غبار لاک ناخن خشک شده حاصل از فرآیند سوهان کاری ناخن انجام نشده است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین غلظت فلزات سنگین در گردوغبار تجمع یافته بر روی میز کار تکنسین های ناخن و ارزیابی خطرات سرطان زایی و غیر سرطان زایی برای کادمیوم، سرب، نیکل، منگنز و کروم است.

نوع پژوهش
مصاحبه ترجمان دانش