همزمان با شیوع ویروس کرونا از ماه دسامبر ۲۰۱۹ تاکنون، اطلاعات مربوط به آن با سرعتی باورنکردنی و بسیار سریعتر از سرعت انتشار ویروس در سرتاسر جهان پخش شد. به طوری که سازمان بهداشت جهانی این شرایط را "اینفودمی" نامید. منظور از اینفودمی شرایطی است که طی آن، افراد به تولید و تبادل اطلاعات و اخبار در حوزه یک بیماری می پردازند و این مسئله در حدی است که انبوه اطلاعات درست و نادرست، حل مشکل بیماری را پیچیده تر می کند. در واقع، جهان در مواجهه با ویروس کرونا، در آن واحد با دو وضعیت بحرانی روبرو است:
-
اپیدمی ویروس کرونا
-
اپیدمی اطلاعات علمی و شبه علمی، حواشی و شایعات مربوط به ویروس کرونا
با وجود تلاش گسترده سازمان بهداشت جهانی برای تولید و انتشار اطلاعات صحیح و به روز برای همه گروه های مخاطبان، باز هم به نظر می رسد همه ما در دريايي از اطلاعات گرفتار شده ايم. در این میان دانشگاهیان نه تنها برای آموزش شنا كردن در اين دريا به مردم مسئولند، بلکه با بررسی نیازهای اطلاعاتی و رفتارهای جستجوی اطلاعات خاص جامعه ایرانی باید در بهبود شرایط و بالابردن سواد رسانه ای نیز بکوشند.
ما در "کارگروه تحقیقاتی اینفودمیک" منتظر پروپوزال های کمک کننده شما در این مورد هستیم و فرایند تصویب سریع و تسهیل شده کد علمی و اخلاقی را در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعال کرده ایم.
اولویت های تحقیقاتی
|
طرح های در حال اجرا
شناسایی نیاز اطلاعاتی مردم شهر اصفهان در خصوص ویروس COVID19
درصد پیشرفت: 50%
شناسایی نیاز اطلاعاتی و رفتار اطلاع یابی بیماران قلبی و عروقی شهر اصفهان در خصوص ویروس COVID19درصد پیشرفت:
10%
بررسی عوامل موثر بر باورپذیری اطلاعات در رابطه با ویروس COVID19 در شهر اصفهان
درصد پیشرفت:
10%