برگزاری کنفرانس «غربالگری بیماریهای قلبی مادرزادی در بدو تولد با پالساکسیمتری و معاینه»
کنفرانس علمی «غربالگری بیماریهای قلبی مادرزادی در بدو تولد با استفاده از پالساکسیمتری و معاینه بالینی»، روز پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ از ساعت ۸ تا ۱۲ صبح در سالن شهید مطهری بیمارستان الزهرا(س) اصفهان با حضور پرستاران و پزشکان عمومی برگزار شد. این برنامه با هدف ارتقا دانش، دقت تشخیصی و بهبود مراقبتهای نوزادان در ساعات اولیه تولد و قبل از ترخیص از بیمارستان برگرار شد.
در بخش نخست این رویداد، خانم دکتر شیما سعیدی، (متخصص کودکان / فلوشیپ قلب کودکان)، با اشاره به شیوع بیماریهای قلبی مادرزادی، نکاتی پیرامون اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری های قلبی مادرزادی ارائه دادند و در ادامه انواع بیماریهای قلبی مادرزادی بدون کبودی (acyanotic) و همراه با کبودی (cyanotic) را توضیح دادند.
در بخش دوم برنامه، آقای دکتر علیرضا احمدی، (معاون محترم مرکز تحقیقات قلب کودکان، فوق تخصص قلب کودکان و استاد دانشکده پزشکی)، نکاتی پیرامون اهمیت دستورالعمل بالینی غربالگری بیماریهای قلبی مادرزادی بوسیله پالساکسیمتری و معاینه که در مرکز تحقیقات قلب کودکان تدوین شده است ارائه کردند. آقای دکتر علیرضا احمدی با اشاره به نقش حیاتی اندازه گیری درصد اشباع اکسیژن خون نوزادان در ۲۴ ساعت اول بدو تولد، جهت تشخیص بیماری های قلبی مادرزادی شدید و اهمیت معاینات نوزادان قبل از ترخیص از بیمارستان، به چالشها و پیامدهای تشخیص دیرهنگام در نوزادان اشاره کردند و در ادامه بر لزوم اجرای دقیق این پروتکل که از معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت، ابلاغ کشوری دریافت کرده است در تمامی بیمارستان های زنان و زایمان، زایشگاه ها و بخش نوزادان تأکید کردند.
در بخش پایانی این کنفرانس، شرکتکنندگان سوالات خود را مطرح کردند و آقای دکتر احمدی و خانم دکتر سعیدی با ارائه توضیحات تکمیلی، به سؤالات حاضران در جلسه پاسخ دادند. این نشست با حضور شرکتکنندگان گروه هدف و تأکید بر اهمیت اجرای کامل و دقیق دستورالعمل بالینی تدوین و ابلاغ شده مذکور، جهت کمک به تشخیص زودرس بیماری های قلبی مادرزادی در بدو تولد به پایان رسید